Melvin Bouwmeester 'Wij hebben streepje voor'

OPWIJK - OPWIJK Na zijn terugkeer had Melvin Bouwmeester het aanvankelijk moeilijk. Sinds kort loopt het bij Opwijk echter beter.

'Ik geef grif toe dat ik dit seizoen een lange inloopperiode nodig had', aldus Bouwmeester. 'Enkel- en voetkwetsuurtjes lagen aan de basis, maar wellicht was alles ook een gevolg van een te lang verblijf in de provinciale afdelingen, met allemaal wedstrijden waarin voor elke morzel grond werd geknokt en oogstrelend voetbal meermaals ver te zoeken was. Op die mentaliteit had ik het niet zo begrepen. Bij balbetwistingen trok ik al eens mijn voet terug, maar sterk presteren was er dan ook nauwelijks bij. Na drie jaar wilde ik dat soort voetbal achter mij laten.'

Toch moest hij tot de schorsing van Joe Ben R'Haiem wachten voor coach Balis hem het echte vertrouwen gaf en hij ook kon tonen wat hij in zijn mars had. 'Ik wist dat de trainer goed, verzorgd voetbal predikte en dat sterkte me in mijn overtuiging dat het ging lukken. Er horen bij Alain Balis ook resultaten bij, maar zijn propaganda voor het mooie voetbal staat toch in schril contrast met de visie dat resultaten het belangrijkste zijn.'

Nu staat Opwijk netjes in het spoor van de koplopers, met amper twee punten achterstand. Winst morgen tegen Temse volstaat om haasje-over te spelen met de Oost-Vlamingen.

'Op psychologisch vlak hebben wij dan een streepje voor,' meent de aanvaller. 'Temse en ook kleppers als Dilbeek, Bornem en Meldert, staan blijkbaar onder zware druk om een eventuele promotie af te dwingen. Bij ons mag alles maar moet niets. Dat kan in ons voordeel spelen.' (FJM)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio