PinguinLutosa neemt conservenfabriek over

STADEN - PinguinLutosa, de Westrozebeekse producent van diepvriesgroenten en aardappelproducten, neemt Scana Noliko over.

Scana Nolika is een bedrijf in groenten- en fruitconserven met vestigingen in Bree en Rijksevorsel. Het bedrijf telt 563 werknemers en wordt door PinguinLutosa overgenomen voor 115 miljoen euro.

Door die overname breidt PinguinLutosa haar gamma uit naar glas, blik en conserven en haalt de groep ook teelcontracten binnen met landbouwers in Limburg-Haspengouw, een regio waar PinguinLutosa weinig vertegenwoordigd was.

Scana Noliko werkt samen met bijna 400 Belgische, Nederlandse en Duitse telers. Het bedrijf verwacht voor dit boekjaar een omzet van meer dan 180 miljoen euro. Voor het grote publiek is Scana Noliko ook bekend als hoofdsponsor van volleybalclub Noliko Maaseik.

Na de overname zal PinguinLutosa over 17 productievestigingen beschikken in België, Frankrijk, Groot-Britannië, Polen en Hongarije. De totale verwerkingscapaciteit loopt op tot 1,4 miljoen ton aardappelen en groenten, goed voor ruim 3.000 jobs en een jaaromzet van meer dan 750 miljoen euro.

Topman Hein Deprez wordt de nieuwe algemeen directeur van de groep. Herwig Dejonghe, CEO van PinguinLutosa, neemt de diepvriesafdeling voor zijn rekening, Dominiek Stinckens van Scana Noliko wordt verantwoordelijk voor de conservenafdeling.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio