Vlerick zamelt met snorren geld in voor onderzoek

Studenten laten ze groeien voor goed doel

Studenten laten ze groeien voor goed doel

De studenten houden met plezier de scheermesjes een tijdje staan.cbl Foto: © Cemil Belek

LEUVEN - De studenten van de Full Time MBA-opleiding aan de Vlerick Management School Leuven lopen sinds begin deze maand met een snor rond. Daarmee geven ze aan dat ze deelnemen aan een wereldwijde campagne om geld in te zamelen voor het onderzoek naar prostaatkanker.

Ieder excuus is goed om een snor te laten staan. Dat moeten de studenten Full Time MBA aan de Vlerick Management School Leuven hebben gedacht. Meteen voegden ze de daad bij het woord. Ze doen dat niet omwille van een uit de hand gelopen grap, maar om geld in te zamelen voor prostaatkankeronderzoek. Daarmee haken ze in op een liefdadigheidsactie die wereldwijd almaar meer vaste voet aan de grond krijgt: Movember.

'Het was onze medestudent Eric Dobs uit Canada die over deze inzamelactie vertelde. In de maand november laat je je snor groeien en kunnen mensen hiervoor een schenking doen', zegt student Pieter Vanderbeeken (29) uit Leuven.

De Movember-beweging zag in 1999 het levenslicht in Australië. Een groep jongemannen kwam toen op het idee om gedurende de maand november (Movember is een samensmelting van de woorden november en moustache, nvdr.) een snor te groeien om een goed doel in de kijker te zetten. Sinds 2003-2004 draait de Movember-campagne rond gezondheidsproblemen bij mannen. Dit jaar gaat de opbrengst naar prostaatkankeronderzoek. Om het bewustzijn aan te scherpen zijn de zogenaamde Mo Bros vleesgeworden uithangborden. Dat doen ze door de maand november te beginnen met een gladgeschoren gezicht en de rest van de maand een flinke snor te laten groeien.

Op meer dan een week voor het einde van de maand staat de teller wereldwijd op 44 miljoen euro. De actie van de Vlerick-studenten loopt als een trein. Met 2.488 staan de Gentlemen of Vlerick bovenaan de Belgische lijst van inzamelacties.

'Aan de opleiding Full Time MBA zijn 64 studenten ingeschreven, waarvan ongeveer veertig mannen. Iedereen doet mee aan de actie. Ik neem iedere dag een foto van onze Mo Bros zodat wij en de schenkers de haargroei op de voet kunnen volgen', zegt Vanderbeeken. 'We worden werkelijk om de haverklap aangesproken over onze snor. Traditioneel is er een Movember party aan het eind van de maand waar de Miss en Mister Movember titel wordt uitgereikt. De onze vindt aanstaande donderdag 24 november in café Apero op de Oude Markt plaats.'

Volg de snorgroei van de Vlerick-studenten op de voet op http://be.movember.com

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio