Vijf jaar gevangenis voor gewelddadige overvallers van 82-jarige weduwe

MECHELEN - Beklaagden Bob V.D.B. en Othman T. kregen gisteren vijf jaar cel voor de brutale overval op een 82-jarige Mechelse weduwe.

Medekompaan Omar T., de oudere broer van Othman T., stond op de uitkijk en vliegt voor twee jaar achter de tralies. Het drietal moet elk ook een boete betalen van 1.650 euro en zal ook gezamenlijk een schadevergoeding van 6.580 euro moeten neertellen.

De feiten speelden zich vorig jaar af tijdens de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april. Het 82-jarige slachtoffer Maria Van Deyck lag in haar woning in de Nekkerspoelstraat te slapen toen ze werd opgeschrikt door lawaai. ‘Plots ging de deur van mijn slaapkamer open en stonden daar twee mannen', getuigde ze destijds in onze krant. ‘Ze sleurden me uit mijn bed en legden me op de grond. Ze zeiden dat ze geld en juwelen wilden.'

Telkens als de bejaarde vrouw wou rechtstaan, werd ze door de twee indringers tegen de grond gewerkt. Met een laken over het hoofd werd ze uiteindelijk in bedwang gehouden. Het duo vond geld, juwelen en een bankkaart en eiste dat de vrouw haar bankcode gaf. Als ze niet de juiste code gaf, zouden ze haar vingers afknippen. Met de bankkaart werd achteraf 500 euro afgehaald.

Na een tip voerde de politie in januari 2012 huiszoekingen uit bij V.D.B. en Othman T. Bij beiden werd een aantal gestolen voorwerpen teruggevonden. Aanvankelijk ontkende Othman T., maar al snel ging hij door de knieën. Samen met V.D.B. dacht hij dat ze te maken hadden met de ‘rijkste vrouw van Mechelen'.

‘Jullie hebben bewezen dat jullie geen respect hebben voor jullie medemens en waren enkel uit op geldgewin', sprak rechter André Van Praet tot de beklaagden. ‘Bovendien hebben jullie een zwaar strafregister en werd er in deze zaak uiterst gewelddadig tekeer gegaan.' Hij herinnerde V.D.B. er ook aan dat hij slechts tien dagen voor de overval een voorwaardelijke celstraf had gekregen. ‘Onbegrijpelijk', vond de rechter.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio