Circus Malter viert 50ste verjaardag in Roeselare

Circus Malter viert 50ste verjaardag in Roeselare

Circus Malter brengt klassiek spektakel voor iedereen.sbr Foto: © STEFAAN BEEL

ROESELARE - Tot zondag slaat Circus Malter zijn circustenten op aan de Roeselaarse Expohallen. Malter is naar eigen zeggen het laatste echte Vlaamse circus.

Circus Malter viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. Het doet dat onder meer met een passage in Roeselare. 'Het unieke aan Circus Malter is dat we internationale artiesten brengen. In dat opzicht zijn we het laatste Vlaamse circus dat rondtrekt', legt Eddy Marisco uit. 'We streven ernaar elk jaar een nieuw programma voor te bereiden met circusartiesten van een hoog niveau. Topnummers uit het internationale circusfestival van Monte-Carlo.'

Tot zondag zijn er aan de Expohallen clowns te zien, maar evengoed luchtballet, acrobatie en boerderijdieren die gemend worden door een cowboy.

Circus weer in trek

'In België is er een gevoel dat circus enkel voor kinderen is, maar niets is minder waar. Circus is voor iedereen, ook voor volwassenen. De successen van bijvoorbeeld Cirque du Soleil bewijzen dat en voeden ook de aandacht voor het klassieke circus zoals wij dat brengen. Het circuslandschap in ons land heeft enkele moeilijke periodes gekend, veel circusfamilies hielden er noodgedwongen mee op. Nu merken we dat er een vernieuwd enthousiasme is. Veel jonge mensen vinden de weg terug naar de circustent. Ook de stadsbesturen van de steden die we bezoeken, zijn opnieuw enthousiast. Circus is een levend spektakel voor jong en oud', aldus Marisco.

Circus Malter is nog tot zondag te gast in de stad. Er zijn elke dag voorstellingen. Vrijdag zijn alle tickets aan halve prijs.

www.circusmalter.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio