Jongeman uit Roeselare aangehouden voor steekpartij

ROESELARE/ KORTRIJK - De politie heeft de dader opgepakt van de steekpartij van woensdagmiddag in het station van Kortrijk. De 16-jarige Dominicaanse jongen uit Roeselare werd opgepakt nadat de slachtoffers hem konden identificeren. De beelden van de bewakingscamera's bevestigden ook de verklaringen van de slachtoffers.

Uit de ondervraging van twee gewonden bleek dat ze de dader kenden. Een ruzie zou aan de basis gelegen hebben van de steekpartij. De dader had eerst een zware woordenwisseling met de slachtoffers, twee broers van Tsjetsjeense afkomst uit Menen. Het kwam tot een handgemeen. Nadien trok de minderjarige een mes. Hij stak de twee broers neer, één in de buik en een ander in de rug.

De jongste van de broers raakte daarbij zwaargewond. Er zouden ook nog andere jongeren bij het incident betrokken geweest zijn. Waar de ruzie precies over ging is niet bekend, maar het zou gaan over feiten uit het verleden.

De Roeselarenaar is donderdagnamiddag door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst. De zwaargewonde jongeman werd intussen met succes geopereerd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio