Ook Klokhuis en Ritmokids verhuizen

Miljoen voor nieuw jeugdcentrum

Miljoen voor nieuw jeugdcentrum

Het kreupelhoutbosje in het Meulenbroek achter jeugdschepen Hilde Landtsheer wordt de nieuwe locatie van het jeugdcentrum.wj Foto: © Jan Van de Velde

HAMME - Tegen eind volgend jaar wil het gemeentebestuur aan het Meulenbroek in het kreupelhoutbosje tegenover feestzaal Hambiance een nieuw gemeentelijk jeugdcentrum openen. De bouw ervan staat op de agenda van de gemeenteraad van morgen woensdag.

Het gemeentebestuur heeft in haar budget voor dit jaar een krediet van een miljoen euro uitgetrokken voor de realisatie van een nieuw gemeentelijk jeugdcentrum. De kostprijs wordt geraamd op 920.000 euro, maar daar zijn de inrichting en de omgevingswerken niet inbegrepen.

'De budgetten voor de inrichting van de keuken en de aankoop van meubilair, togen, podiumelementen, mobiele wanden, geluidsinstallatie en een toegangcontrolesysteem zullen we opnemen in de begroting van volgend jaar', licht schepen voor Openbare Werken Etienne Drieghe (CD&V) toe.

De beleidsoptie om een nieuw jeugdcentrum te bouwen, gaat al jaren mee maar nu lijkt er dan toch schot in de zaak te komen. Onder meer jeugdhuis 't Klokhuis is vragende partij om te verhuizen, want de huidige behuizing in de Ringstraat is verouderd en zorgt voor burenhinder.

'Het jeugdhuis zal in het jeugdcentrum kunnen beschikken over een praatcafé van 62 vierkante meter, een zaaltje van 123 vierkante meter, een bureel en een berging', licht schepen voor Jeugdbeleid Hilde Landtsheer (Open VLD) toe. 'Er komt ook een koelcel, twee bergingen en een keukentje. Het jeugdcentrum zal ook beschikken over een polyvalent zaaltje van 128 vierkante meter voor vergaderingen of kleine fuiven, met een glazen poort die uitgeeft op een ruim terras. Ook aan het praatcafé vooraan leggen we een terras aan'.

Kleurrijk interieur

Op de eerste verdieping krijgt de jeugddansvereniging Ritmokids een ruimte van 105 vierkante meter ter beschikking. 'De sobere buitenafwerking met gezandstraalde zinkpanelen krijgt via de vele ramen een flashy uitstraling door het kleurrijke interieur. We plannen op de eerste verdieping ook twee goed geïsoleerde repetitieruimten voor muziekgroepjes. Hier krijgt ook de gemeentelijke jeugddienst een vaste stek, met een open balie en uitkijk op parking, toegang en het skateparkje. Er komt boven ook een kleine vergaderruimte voor de jeugddienst'. Schepen Landtsheer geeft nog mee dat voor jeugdbeweging KSA-VKSJ, die momenteel gehuisvest is in het oude jeugdcentrum aan de Nieuwstraat, een alternatief wordt uitgewerkt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio