10de Affligem Run met militaire oldtimers

10de Affligem Run met militaire oldtimers

De nieuwste aanwinst voor de Affligem Run: een pickup van Dodge die het Amerikaanse leger in Afghanistan gebruikte.rds Foto: © rds

AFFLIGEM - De club Geronimo pakt op tweede pinksterdag uit met de tiende editie van de Affligem Run, een treffen van 120 militaire voertuigen van voor 2005.

Het gaat om zeldzame militaire oldtimers waaronder trucks, jeeps, motoren maar ook pantserwagens, tanks en een klein amfibievoertuig. De nieuwste aanwinst is een Dodge pickup die de Amerikaanse speciale eenheden in Afghanistan gebruikten, een burgervoertuig dat werd aangepast voor het leger. De ontvangst gebeurt tussen 9 en 10 uur aan het gemeentehuis van Affligem. Deelnemers kunnen met de hulp van een roadbook een parcours volgen. Dat is deze keer een stuk korter om de deelnemers meer te laten genieten van het moois in Affligem. Om 13.30 uur vertrekken alle voertuigen voor een rit in colonne richting de terreinen achter het gemeentehuis. Op de Bellekouter kan je gratis kijken naar demonstraties met echte kanonnen en wordt een half uur lang een 'gevecht' opgevoerd door acteurs, die de rest van de dag het kampleven van een soldaat te velde uit WO II uitbeelden. Voorts zijn er ritten met tanks en een paratoren met death ride. Net als vorig jaar zijn er luchtdopen per helikopter.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio