Bestelwagen kan motorrijder niet meer ontwijken

Verongelukt maand na huwelijk

Verongelukt maand na huwelijk

Foto: mvn

BRUGGE - Een verkeersongeval in Brugge heeft vrijdagnamiddag het leven gekost aan Philippe Folie (36). De motorrijder was amper een maand geleden in het huwelijksbootje gestapt.

Motorrijder Philippe Folie (36) draaide vrijdagnamiddag de Pathoekeweg in, de weg die Brugge en Dudzele met elkaar verbindt. Ter hoogte van een groothandelaar in verfpotten liep het mis. De bestuurder van een bestelwagen was net op dat ogenblik de straat aan het oversteken en had de motorrijder niet gezien. Folie, die volgens getuigen helemaal niet te snel reed, probeerde de bestelwagen nog te ontwijken. Dat lukte niet.

Geen schijn van kans

De onfortuinlijke motorrijder kwam pal tegen de flank van de bestelwagen terecht. De klap was bijzonder hevig, de man had geen schijn van kans. Getuigen alarmeerden de hulpdiensten, maar reanimatie kon niet meer baten. Philippe Folie moet meteen na de klap overleden zijn aan de zware verwondingen. De bestuurder van de bestelwagen raakte slechts lichtgewond. Een deskundige van het Brugse parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

Philippe Folie laat een vrouw, Jessica, en een zoontje, Jean-Jacques, achter. ‘Een drama', reageert Monica de Lannoit, één van Philippes beste vriendinnen. ‘Net op vrijdag de dertiende slaat het noodlot toe. Amper een maand geleden was hij samen met zijn grote liefde Jessica in het huwelijksbootje gestapt. Het was een fantastisch feest. Ze waren dolgelukkig, klaar om aan een zorgeloze toekomst samen te beginnen. Binnen enkele weken zouden we een groot feest organiseren voor zijn 37ste verjaardag.'

De motorrijder was een bekende figuur. Jarenlang was hij uitbater van café Bebop in Sint-Andries en nadien van het Koopmanshuis in Sint-Pieters. Hij werkte ook een tijdje in een garage. Nu was hij aan de slag als bedeler van frituurwaren aan cafés. ‘Een harde werker, iemand die door iedereen graag gezien werd. De klap onder zijn vrienden is vreselijk groot.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio