Markt 32 wordt nieuw praatcafé

Markt 32 wordt nieuw praatcafé

Clara Coymans opent volgende week vrijdag Markt 32. Na de zomer wordt het een eetcafé.lcl Foto: © Lieselotte Cowie

LOKEREN - Volgende week vrijdag gaat het nieuwe café Markt 32 open, de vroegere Baramundo aan de Markt. Uitbaatster is Clara Coymans, zus van de man die de Falstaff open houdt.

Begin maart zetten de uitbaters van Baramundo omwille van financiële redenen definitief een punt achter hun café. Voor Clara Coymans betekende dat een uitgelezen kans om er een nieuw café in te richten. Coymans werkte jarenlang in het café van haar broer, de Falstaff op de Markt. 'De tijd was gekomen om zelf een zaak op te starten. Toen ik hoorde dat de Baramundo vrij kwam, sprong ik meteen op de kar. Het is de best gelegen zaak in Lokeren, met een groot en zonovergoten terras', vertelt Coymans. 'Van een eigen zaak droom ik al langer en het helpt dat ik bij mijn broer ten rade kan gaan.' Coymans komt uit een gezin van zelfstandigen en heeft de ondernemerszin dus met de paplepel binnen gekregen.

Een danscafé zal Markt 32 niet worden. 'Het is de bedoeling om er een gezellig praatcafé van te maken, zonder dj's.' De nieuwe zaak opent volgende week vrijdag. 'Na de zomer is het de bedoeling om er een eetcafé van te maken, maar daarvoor moet de keuken eerst nog op punt gesteld worden', zegt Coymans. 'We zullen snacks en broodjes aanbieden, maar geen steak met frieten. We willen er geen restaurant van maken.' De nieuwe uitbaatster mikt op een ruim publiek. 'Iedereen is welkom, leeftijd speelt geen rol.'

De naam van het café is Markt 32. 'Het is een heel eenvoudige, makkelijke naam. Na lang zoeken, bedacht ik dat de plaats op zich wel heel bekend is. Dus leek het me leuk om gewoon het adres te gebruiken, want dat spreekt voor zich.'

Aan het interieur is niet veel veranderd omdat het nog niet zo lang geleden vernieuwd was. 'Enkel hier en daar hebben we een likje rode verf gebruikt', zegt Coymans. Openen terwijl de Markt opgebroken ligt, lijkt een hele beproeving. 'Het zal even moeilijk worden, maar uiteindelijk zal het wel beteren', legt de kersverse eigenares uit. Normaal zullen tegen juli de werken voor de deur van de zaak gedaan zijn, zodat het terras uitgestald kan worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio