Bestuurster wijkt af van rijvak en ramt tegenligger

Verschrikkelijke klap kost twee vrouwen het leven

Verschrikkelijke klap kost twee vrouwen het leven

De klap was enorm. De politie sloot de Weg naar Zwartberg urenlang af. ppn Foto: © ppn

HOUTHALEN-HELCHTEREN - In Houthalen vond donderdag een zwaar ongeval plaats. Twee vrouwen kwamen om het leven en een derde slachtoffer liep levensbedreigende verwondingen op. Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden. In de andere auto raakten een moeder en haar dochter gewond.

Bij een zeer zwaar ongeval op de Weg naar Zwartberg in Houthalen kwamen donderdagavond twee vrouwen om het leven en raakten nog drie andere mensen gewond. Een man verkeert in levensgevaar en wordt in een kunstmatige coma gehouden. De weg werd urenlang afgesloten.

De botsing gebeurde rond 21uur op de verbindingsweg tussen Houthalen en Genk. Een zwarte Volkswagen die in de richting van Houthalen reed, week om een nog onbekende reden af van het rijvak en ging links van de weg. De spiegel van de wagen raakte de elleboog van een motorrijder die uit de tegenovergestelde richting kwam aangereden. De wagen reed even in de berm, de bestuurster probeerde haar voertuig weer naar rechts te krijgen, waarna ze tegen de volgende tegenligger knalde, ditmaal een Citroën Berlingo.

De klap was enorm en beide voertuigen werden tot schroot herleid. Evi Beelen (33) uit Houthalen zat achter het stuur van de Volkswagen en werd uit de wagen geslingerd. Ook Monica Dutoit (26) uit Genk die als passagier achterin zat, belandde met een smak tegen het asfalt. De derde inzittende, M.D. (21) uit Genk, zat gekneld. De motorrijder had intussen rechtsomkeer gemaakt en lichtte de hulpdiensten in.

Terwijl de brandweer de geknelde man uit het voertuig bevrijdde, probeerden de MUG-artsen de vrouwen nog te reanimeren. Voor hen kon echter geen hulp meer baten. Ze overleden beiden op de plaats van het ongeval. De Genkenaar die bij hen zat, verkeert nog steeds in levensgevaar.

In de aangereden Citroën zaten Jenny Tamboers (47) en haar dochter Sujaya Achten (14) uit Houthalen. Zij kwamen terug van de muziekschool in Beringen en raakten beiden gewond. Ook zij brachten de nacht in het ziekenhuis door. Het meisje is inmiddels weer thuis, maar haar moeder is er erger aan toe. Ze heeft onder andere een gebarsten nekwervel.

Drugsverleden

Van de dodelijke slachtoffers is geweten dat ze beiden een drugsverleden hebben. Zo werd Evi Beelen in oktober 2011 nog veroordeeld tot 14maanden cel met uitstel. Het was de meest recente veroordeling. De politie betrapte haar in 2009 in Veldwezelt toen ze samen met haar vriend in de auto heroïne gebruikte, terwijl hun dochter van 8maanden op de achterbank zat. De rechter besliste dat ze naar huis mocht onder voorwaarden. Zo moest ze onder meer haar werk behouden, afkicken en uit het drugsmilieu wegblijven. Niet zo lang geleden overleed haar vriend echter en werd haar dochtertje weggehaald. Ook het andere dodelijke slachtoffer, Monica Dutoit, maakte een moeilijke periode door, waarbij drugs een belangrijke rol speelden. Een deskundige van het parket van Hasselt onderzoekt nu wat er donderdag precies is misgelopen. Vast staat dat het niet om een geval van overdreven snelheid gaat. Waarom de wagen aan het slingeren ging, is niet geweten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio