OHL Europees met 39 op 108?

OHL Europees met 39 op 108?

Foto: BELGA

Voor zes eersteklassers zit het seizoen er vanavond op. De slotspeeldag van Play-off2 kondigt zich razend spannend aan. Vijf van de acht deelnemers komen nog in aanmerking voor poulewinst (en mits finalewinst én barrages nog voor Europees voetbal).

Het spannendst is de strijd in groepA, waar Cercle vorige week in Leuven de groepswinst liet liggen. OHL boog een 0-2-achterstand om in 3-2-winst waardoor niet alleen Lierse maar ook de Leuvenaars nog kans maken op winst in de groep. Dat gebeurt als OHL wint in Lier en KV Mechelen de volle buit pakt tegen Cercle.

Als OHL de stunt klaart, zou het met 39 punten op 108 nog kans maken op Europees voetbal (29 op 90 in de reguliere competitie, 10 op 18 in de Play-off2). Dat komt overeen met 36 procent van de punten, wat opnieuw vragen doet rijzen over de billijkheid van de huidige competitieformule.

In groepB liggen de zaken er heel wat duidelijker voor. Bergen heeft aan een punt in Beerschot genoeg om de groepswinst te grijpen. De Draken verloren thuis van Zulte Waregem, waardoor Essevee nog een waterkans maakt op groepswinst. Als Bergen verliest in Beerschot moet het met zoveel mogelijk doelpunten verschil winnen van Lokeren om nog over Bergen te springen.

De winnaars van de groepen spelen op donderdag 10 mei en zondag 13 mei de finale in een heen- en een terugmatch. De winnaar van die finale speelt barragewedstrijden tegen de vierde uit de Play-off1. Dat gebeurt op donderdag 17 mei (heen) en 20 mei (terug).

Corrigeer