Standard productiefste ploeg sinds 1984

De doelpuntenmachine van Standard draait op volle toeren. De Rouches scoorden na amper vier speeldagen al 16 keer en dat is uitzonderlijk. Het is immers van het seizoen 1984-1985 geleden dat een ploeg 16 keer of meer scoorde na vier matchen in de hoogste afdeling. Drieëntwintig jaar geleden voerde Anderlecht de rangschikking aan na vier wedstrijden en toen had paars-wit al liefst 20 keer raak getroffen. In dat seizoensbegin won Anderlecht met 2-9 tegen RC Jet Brussels, met 7-1 van Lokeren en met 2-1 van Beveren. Tegen Standard bleef paars-wit in 1984 steken op 2-2.

De Luikenaars doen het dit seizoen veel gelijkmatiger met vier treffers in elke partij: 1-4 tegen Zulte Waregem, 4-1 tegen Brussels, 4-1 tegen Cercle en 0-4 tegen Roeselare. Standard liet dus ook nog geen punten liggen.

Het verschil met het Standard van begin vorig seizoen is groot. Toen scoorden de Rouches slechts vier keer in vier matchen en stonden ze 16de na vier speeldagen (jug)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.