Mensen met beperking en scholieren sporten samen

Mensen met beperking en scholieren sporten samen

Mensen met een handicap en scholieren broederlijk samen op het sportveld.mto Foto: © mto

BALEN - Aan de Bleukens in Balen vond vrijdag de elfde Andere Sportdag plaats van Sportregio Zuiderkempen. Daarin sporten mensen met een handicap samen met Balense scholieren.

Dit jaar hadden vier dagcentra uit de regio zich ingeschreven, goed voor een honderdtal deelnemers. 'Met de sportdag willen we mensen met een handicap aanmoedigen om een sport uit te oefenen. Diverse sportclubs uit de regio stellen ook hun G-sportafdeling voor. Zo hebben deelnemers de kans om zich ook in te schrijven bij een sportclub', zegt Maarten Vanuytsel van Sportregio Zuiderkempen.

De deelnemers kregen een uitgebreid aanbod aan sporten voorgeschoteld. Zo konden ze buiten onder meer voetbal, korfbal en hockey spelen. Binnen stonden onder meer knuffeljujutsu, boogschieten en badminton op het programma. 'We bieden sporten aan voor alle niveaus van handicaps. Zo kan iedere deelnemer sporten uitoefenen naar zijn niveau. Ook doen er elk jaar Balense scholieren mee om de integratie te bevorderen. Dit jaar gaat het om twintig leerlingen van De Bijenkorf uit Rosselaar en vierentwintig van De Puzzel uit Schoor', zegt Vanuytsel.

De deelnemers genoten van de dag. 'Wij doen met dagcentrum De Schakel al sinds de eerste editie mee. Elk jaar kijken we ook uit naar deze sportdag, want er is heel wat te beleven. We hebben ons ook aangesloten bij een sportclub, zodat we het hele jaar door aan sport doen', zeggen Linda en Davy.

Ook de scholieren vinden het een leerrijke ervaring. 'De gehandicapten zijn heel lieve mensen. Ze sporten ook heel goed mee. Het is een heel fijne dag', zeggen enkele leerlingen van de Bijenkorf.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio