'Antwoord met voeten'

VOETBAL 1ste KLASSE LIERSE-KV MECHELEN Roel van Hemert haalt zijn gram op het Lisp en ventileert voorzichtig zijn ongenoegen

VOETBAL 1ste KLASSE LIERSE-KV MECHELEN Roel van Hemert haalt zijn gram op het Lisp en ventileert voorzichtig zijn ongenoegen

Roel van Hemert: 'Ik vertel geen geheim, als ik zeg dat het nog altijd vijf voor twaalf is.' was Foto: © Walter Saenen

LIER/MECHELEN - De wintertransfers van Lierse waren niet speelgerechtigd en dus mocht Roel van Hemert (26) nog eens opdraven tegen KV Mechelen. Het deed hem zichtbaar deugd. 'Sollied koos de laatste weken voor iemand anders', merkt Van Hemert kurkdroog op.

Meteen geraakt Van Hemert op dreef.

'Het is de tweede keer na de winterstip dat de nieuwe spelers niet inzetbaar waren. Ook in de bekerwedstrijd tegen Westerlo was dat het geval.'

'Toeval of niet: ook die wedstrijd wonnen we. Het beste bewijs dat je geen ploeg bij elkaar kunt kopen', uit Van Hemert voorzichtig kritiek op de drieste aankooppolitiek van Lierse.

Kijk de statistieken er maar eens op na. Tien wedstrijden speelde Roel van Hemert dit seizoen voor Lierse en telkens maakte hij de negentig minuten vol.

Maar recent tegen Charleroi, AA Gent en Germinal Beerschot kwam de Nederlander niet eens aan spelen toe. Het is alles of niets voor hem en daar heeft hij het moeilijk mee.

'Ik wil antwoorden met mijn voeten', zegt hij. 'Het ligt niet in mijn stijl om rotzooi te schoppen. Ik hoop dat ik de trainer met mijn prestatie tegen KV Mechelen kan overtuigen dat ik een basisplaats waard ben tegen Zulte Waregem. Uiteindelijk zal Lierse alle spelers nodig hebben. De jongens die de laatste weken minder speelden, grijpen elke kans om zich te bewijzen.'

Een ploeg

In de derby tegen KV Mechelen viel de enorme vechtlust en inzet bij de spelers van Lierse op. Er werd voor elke morzel grond gestreden.

'Het was één van de beste wedstrijden van het seizoen van Lierse en de overwinning was absoluut verdiend. Zeker voor de rust zetten we hoog druk. Ik had de indruk dat er misschien voor het eerst dit seizoen écht een ploeg op het veld stond. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we wellicht 95 procent van de duels gewonnen hebben', stelt Van Hemert met enige trots vast.

Toch konden hij en zijn ploegmaats achteraan niet vermijden dat Julien Gorius scoorde.

'Even wat concentratieverlies. Op dat doelpunt en die bal tegen de lat, vroeg in de wedstrijd, na dwong KV Mechelen geen enkele kans af. De Mechelaars maakten geen aanspraak op een punt. Dat is een pluim voor de hele spelersgroep van Lierse', benadrukt de ex-speler van onder meer KV Turnhout en Antwerp.

Supporters

Lierse kwam op gelijke hoogte met Eupen.

'Er kan geen twijfel over bestaan. We staan onder onze waarde in de stand', vindt Van Hemert. 'Nu moeten we onze opmars verderzetten in de laatste rechte lijn. Even kunnen we die verdiende en felbevochten overwinning tegen de uitgesproken rivaal KV Mechelen koesteren en dan gaat alle aandacht naar het duel van zaterdag tegen Zulte Waregem', blikt de verdediger vooruit.

'Ik vertel geen geheim als ik zeg dat het nog steeds vijf voor twaalf is. In Waregem gaan we resoluut voor één punt en waarom zelfs niet voor de drie punten.'

'Ik was overigens dinsdagavond ontzettend blij voor de supporters en draag de overwinning aan hen op. Ze bleven dit seizoen voor een groot deel op hun honger zetten en tegen KV Mechelen staken we hen een hart onder de riem', rondt Van Hemert af.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio