Afvalloods in lichterlaaie

Afvalloods in lichterlaaie

De uitslaande brand lokte heel wat kijklustigen.tab Foto: © Alain Trappeniers

KAMPENHOUT - In de afvalverwerkingsinstallatie van bouwbedrijf Celis in Kampenhout woedde gisteravond een zware brand.

De Leuvense brandweer, ondersteund door hun collega's uit Haacht en Mechelen, rukte gisteravond omstreeks 19.30 uur met de grote middelen uit naar de Industriestraat in Kampenhout-Sas. Daar stond een grote loods van bouwbedrijf Celis in lichterlaaie. In het complex wordt afval van bouwpuin gescheiden en gesorteerd. 'Het is het van het puin gescheiden afval dat vuur heeft gevat', zei de brandweer. Omdat er niet onmiddellijk duidelijkheid was over de opgeslagen materialen werd het pre-medische interventieplan afgekondigd. De bewoners van de woonwijk, ten noorden van het bedrijf, werd gevraagd de ramen en deuren te sluiten. Toen duidelijk werd dat het om gewoon afval ging, werd het interventieplan meteen ook weer afgeblazen. Toch besliste de politie de Industriestraat en de Oudestraat af te sluiten voor alle verkeer om de tientallen nieuwsgierigen op afstand te houden.

Intussen probeerden de spuitgasten de vlammen onder controle te krijgen. Door de ongunstige windrichting en een tekort aan bluswater was dit geen sinecure. 'Het oppompen van bluswater uit de nabijgelegen Vaart heeft een tijdje op zich laten wachten. Bovendien blaast de wind door de fabriekshal en wakkert op die manier de vlammen aan. Daardoor is het blussen niet zo eenvoudig', luidde het bij de brandweer. 'Op dit ogenblik treffen we de voorbereidingen om met bulldozers van het bedrijf het brandende afval uiteen te rijden. Op die manier hopen we de laatste brandhaarden te bedwingen.' De brandweer bleef nog het grootste gedeelte van de nacht ter plaatse om na te blussen. Er raakte bij het incident niemand gewond.

Tweede keer

Over de oorzaak van de vuurhaard bestaat voorlopig geen duidelijkheid. 'Toch hopen we zo snel mogelijk opnieuw aan de slag te gaan', zei een verantwoordelijke van het bedrijf. 'We stellen per slot van rekening toch 150 personeelsleden te werk.' Bijna een jaar geleden, op 5 juni 2010, werd bedrijf ook al getroffen door een brand. Toen vatte een afvalcontainer vuur.

(TAB)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio