19 actievoerders Occupy Antwerp aangehouden

ANTWERPEN - Negentien actievoerders die op het Astridplein samenkwamen voor een bijeenkomst van Occupy Antwerp zijn zaterdagmiddag aangehouden.

Er was opgeroepen door Occupy Antwerp om rond 14uur te verzamelen voor een volksvergadering. Toen een tiental activisten aan de bushalte aan Aquatopia verzamelde, vroegen politieagenten in burger hen het plein te verlaten. Ze reageerden niet meteen en werden plots omringd door minstens dertig politieagenten, waarvan de meesten in burger. Ze werden gefouilleerd en afgevoerd naar de politiekazerne in de Noorderlaan op Luchtbal zonder uitleg. Ook laatkomers werden opgepakt of gevraagd om zich te verwijderen van het plein.

‘Hun manifestatie was niet aangevraagd en we waren voorbereid op een grote opkomst', zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. Uiteindelijk zijn er negentien mensen aangehouden, de meesten op basis van ‘het verstoren van de openbare orde'. Tussen 19 en 20uur is iedereen vrijgelaten. De actievoerders laten weten dat ze verontwaardigd zijn omdat er volgens hen geen reden tot aanhouding was. Volgens Bastiaenssens was er politie in burger aanwezig op het plein tijdens de actie om niet te provoceren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio