Precies één jaar na fataal verkeersongeval

SAVE-bord herdenkt Kevin, Stefan en Steve

SAVE-bord herdenkt Kevin, Stefan en Steve

De families van de drie jongeren kwamen samen bij het herdenkingsbord.mph Foto: © Marc Peeters

ZOERSEL - Op de Driesheide in Zoersel is zondag een SAVE-herdenkingsbord geplaatst. Precies een jaar geleden kwamen Kevin Buschop (19) uit Deurne, Steve Spaenjers (19) uit Deurne en Stefan Demuynck (21) uit Merksem er om het leven in een verkeersongeval.

De SAVE-borden zijn een initiatief van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK), een vereniging van lotgenoten die in de eerste plaats hulp en steun wil bieden aan nieuwe lotgenoten. Het bord in Zoersel is het 175ste dat geplaatst werd langs de Belgische wegen.

'De herdenking die we vandaag organiseren voor Kevin, Stefan en Steve is om verschillende redenen bijzonder', zegt Luc Deckers van OVK. 'Het gebeurt gelukkig niet vaak dat er drie slachtoffers vallen bij één ongeval. Het gebeurt ook niet zo vaak dat we een herdenking houden voor slachtoffers van weekendongevallen, vooral niet waarbij de chauffeur zelf herdacht wordt. Het gegeven dat de drie families hier solidair aanwezig zijn, onderstreept dat het om een heel hechte herdenking gaat. Hopelijk kan deze dag ook een beetje een steun betekenen.'

Het dramatische ongeval gebeurde op zaterdagochtend 11december 2010. De Volkswagen Polo van Steve Spaenjers raakte aan de Driesheide van de weg en reed te pletter tegen een boom. Steve en Kevin waren op slag dood, Stefan overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. De slachtoffers woonden in Merksem en Deurne.

'Ik zal jullie altijd blijven missen, maar jullie blijven voortleven in mijn gedachten', schrijft Yori, één van de vrienden van de drie jongens, die vaak samen met de anderen op pad was. Yori heeft een tekst opgehangen tegen de boom waar zijn vrienden stierven.

Aan het SAVE-bord werden gisteren teksten voorgelezen door nabestaanden en vrienden. Er werden ook bloemen neergelegd.

'Dit bord wil ook een verwittigingsbord zijn', zegt Luc Deckers. 'Zoals bekend is het verkeer de belangrijkste doodsoorzaak voor jongeren tussen 18 en 25jaar. Laat dit bord dan een verwittiging zijn voor alle jongeren, dat ze zelf een belangrijke verantwoordelijkheid dragen wanneer ze zich op de weg begeven. Dat geldt meteen voor alle weggebruikers, sterk of zwak, jong of oud.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio