Rouwregister geopend in atrium gemeentehuis

Burgemeester Luc Van Linden (55) overleden

Burgemeester Luc Van Linden (55) overleden
NIEL - De Nielse burgemeester Luc Van Linden (Samen), die pas sinds juli tegen een ongeneeslijke kanker vocht, is gisteren overleden. Luc Van Linden, die sinds 2004 burgemeester was, werd maar 55 jaar oud.

Luc Van Linden was een burgervader in de echte zin van het woord. 'Hij was voor iedere Nielenaar meer dan alleen maar de burgemeester. Hij was een vriend, bij wie iedereen met kleine en grote problemen terecht kon. Hoewel hij afkomstig was van Schelle, lag zijn hart in Niel. Dat zag je aan hoe hij voor zijn gemeente streed en de Nielse dossiers behartigde', laat het Nielse gemeentebestuur in een mededeling weten.

Luc Van Linden zette zijn eerste stappen in de Nielse politiek toen hij in 1995 gemeenteraadslid werd. In 2001 werd hij schepen en begin januari 2004 nam hij van Georges Deckers de fakkel over als burgemeester. Hij was ook lid van verschillende intergemeentelijke samenwerkingsverbanden in de Rupelstreek. Naast zijn politieke carrière werkte Luc Van Linden ook vele jaren als kwaliteitsingenieur bij Atlas Copco in Wilrijk. Luc Van Linden, die pas sinds juli tegen een ongeneeslijke kanker vocht, liet zich midden augustus vervangen als burgemeester om meer tijd te maken voor zijn gezin. Hij laat zijn vrouw Jeaninne, en zijn dochter Vanessa na.

'Ik was met vakantie in Oostenrijk, maar ik ben, omdat Luc naar me vroeg, teruggekeerd naar Niel. Ik heb Luc woensdagochtend in alle vroegte nog gezien. We kenden elkaar al twintig jaar. Hij was een vriend. Ik ben heel aangedaan door zijn veel te vroege overlijden', zegt Georges Deckers.

Snel gegaan

'We wisten dat Luc ernstig ziek was, maar het is angstaanjagend snel gegaan. We hebben altijd heel fijn samengewerkt. We zullen Luc als burgemeester, maar vooral als mens, heel erg missen', reageert waarnemend burgemeester Tom De Vries (Open VLD). 'Dit doet pijn. Wat Luc als burgervader voor Niel betekende, zal door weinigen in de toekomst nog geëvenaard worden', voorspelt schepen Freddy Vermeiren (Samen), die binnenkort de eed aflegt om Luc Van Linden als burgemeester op te volgen. 'We waren politieke tegenstanders, maar dit raakt me echt', zegt ook Bart Van Hove, fractieleider van Vlaams Belang in de Nielse gemeenteraad.

'Hier zijn geen woorden voor. Ik verlies een heel toffe collega-burgemeester', reageert de Boomse burgemeester Patrick Marnef (Boom één). 'Ik verlies een heel goede vriend', zegt ook Eddy De Herdt (SP.A), burgemeester van Hemiksem, met een krop in de keel.

In het atrium van het gemeentehuis in Niel is een rouwregister geopend. Nielenaren die hun medeleven willen betuigen, kunnen het rouwregister tijdens de openingsuren van het gemeentehuis ondertekenen. Vandaag (donderdag; red.) kan dat van 9 tot 12 uur, van 13 tot 16 uur en van 18 tot 20 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio