'Elsegem Leeft' organiseert vijftiende keer de Sinksenkermis

Feest op Elsegemplein

Feest op Elsegemplein

Het feestcomité 'Elsegem Leeft' zorgt vier dagen voor volks plezier op en rond het kerkplein van Elsegem. pdv Foto: © pdv

ELSEGEM - Een gevuld feestprogramma voor jong en oud. Dat heeft het feestcomité 'Elsegem Leeft' in petto tijdens het pinksterweekend.

'Het vijftienjarige bestaan van het feestcomité Elsegem Leeft kunnen we uiteraard niet laten voorbijgaan', onderstreept comitévoorzitter en burgemeester Luc Vander Meeren. 'Een volkse kermis op het dorpsplein met activiteiten voor jong en oud. Dat zijn de ingrediënten van de Sinksenkermis. Ter gelegenheid van het jubileumjaar is er een gratis optreden van Luc De Vos op zaterdagavond, bieden we een gratis aperitief op zondag aan en zorgen we zondagavond voor een muzikaal vuurwerk. En natuurlijk zal weer ons lokale bier Maurus geschonken worden. De weerman belooft schitterend weer waardoor het aan zuiderse sfeer op het Elsegemplein niet zal ontbreken.'

Het hart van de Sinksenkermis klopt op het Elsegemplein waar op de parking naast de Sint-Mauruskerk een feesttent is opgetrokken. Het feestprogramma opent op vrijdag 25 mei om 19.30 uur met een kermisschieting op liggende wip en met een biljarttornooi. Op zaterdag 26 mei valt om 13 uur het startschot voor een wielerwedstrijd voor aspiranten en een uurtje later wordt een familiewandeling met sneukels georganiseerd. Om 18 uur wordt plaats gemaakt voor het evenement 'Elsegem Zingt'. Geen volksfeest zonder een 'bal populaire'. Fuifnummers worden vanaf 20 uur in het café Het Brouwershuis in de watten gelegd en om 21 uur zorgt Luc De Vos voor de ambiance.

Op zondag 27 mei om 9.30 uur is de Strohoeve van Willy Naessens het decor voor een openluchtmis met het Sint-Mauruskoor en Andrei Lugovski. Om 15 uur is het grabbelen geblazen met de engelenworp, gevolgd door een demonstratie salsadansen. Zoals elk jaar wordt het dan uitkijken naar het traditionele 'Spelleke van Elsegem' waarbij de draak met lokale toestanden wordt gestoken.

Frank Galan

Om 20 uur staat Frank Galan op het podium in de grote feesttent, een organisatie van Willy Naessens. Het Elsegemse feestcomité nodigt om 21 uur uit voor een salsafuif. Het zondagmenu wordt om 23 uur met een vuurwerk afgerond. Een vaste waarde tijdens de Sinksenkermis is de recreatieve duatlon op pinkstermaandag om 15 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio