NH-raadslid Van Den Driessche zet stap opzij voor zoon

NH-raadslid Van Den Driessche zet stap opzij voor zoon

Vader Eric Van en Driessche (58) laat zijn plaats op de NH-lijst over aan zoon Reinout (21). hls Foto: © hls

SINT-LIEVENS-HOUTEM - De Houtemse beleidspartij Nieuw Houtem (NH) is tot op heden zwijgzaam over de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen maar één zaak staat vast: huidig gemeenteraadslid Eric Van Den Driessche (58) uit Vlierzele zal geen kandidaat meer zijn voor de verkiezingen. Hij zet een stap opzij voor zoon Reinout (21).

Eric Van Den Driessche was in de jaren tachtig medestichter van Nieuw Houtem en was de voorbije twaalf jaar achtereenvolgens OCMW- en gemeenteraadslid. Hij profileerde zich als politicus met een eigen mening. Zo doorbrak hij drie jaar geleden het cordon sanitaire met het Vlaams Belang door tegen zijn partij in mee te stemmen voor de verwijdering van de koninklijke portretten in de raadzaal. 'Ik zal me achter de schermen blijven inzetten voor de pluralistische partij Nieuw Houtem maar ik maak graag plaats voor jonge krachten en ideeën', zegt hij.

Zoon Reinout, die op de kandidatenlijst de plaats inneemt van zijn vader, zit in het eerste jaar master in de rechten aan de K.U Leuven. 'Omdat ik een juridische loopbaan ambieer, verbind ik me niet aan een traditionele politieke partij maar wel aan lokale en pluralistische partij', zegt hij. 'Ik wil graag meehelpen aan de versterking van het sociaal weefsel in mijn gemeente en aan de verdere uitbouw van het verenigingsleven.' De jonge politicus is in zijn geboortedorp Vlierzele vrijwilliger in de parochieploeg en in Leuven is hij praeses van studentenvereniging Lovania.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio