Vijf jaar cel voor kopstuk bende koperdieven

NINOVE - Vijftien leden van een bende Roemeense koperdieven zijn door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot gevangenisstraffen van acht maanden tot vijf jaar. Het kopstuk van de bende Florin S. (32) kreeg de zwaarste straf.

De Roemeense dieven, van wie er drie zonder gekende woonplaats in België, doorkruisten vanuit hun uitvalsbasis in Sint-Jans-Molenbeek heel het land om vooral in bedrijven in te breken en koper te stelen. Dat deden ze onder meer in Vilvoorde en Rijkevorsel, waar ze behalve met koperen kabels ook aan de haal gingen met werkmateriaal. In Gent stalen ze koper en werkmateriaal van de firma's Fabricom en Euro Tech en gingen ze er ook vandoor met een auto.

In Ninove braken de Roemeense dieven binnen in de gebouwen van het gesloten bedrijf Barry Yarns waar ze de leidingen ontmantelden en er naar schatting 15.000 kilo koper buitmaakten. Op 6 december vorig jaar kon het kopstuk van de bende worden gearresteerd en aangehouden. Een maand later werden nog drie andere bendeleden aangehouden en midden januari slaagde het gerecht erin de hele bende op te rollen. Ze zitten nog steeds in de cel en verschenen gisteren aangehouden voor de rechtbank.

Ninove

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio