Nv De Laere Zelfstandige Ondernemer van het Jaar

Gullegems familiebedrijf bemeubelt Brugs concertgebouw

GULLEGEM -
De nv De Laere uit Gullegem, gespecialiseerd in het vervaardigen van houten meubelen, interieurs en schrijnwerk, werd tot De Zelfstandige Ondernemer van het Jaar verkozen door het Liberaal Verbond voor Zelfstandige Ondernemers (LVZ).

Voorzitter LVZ Jeanine Goeman glunderde. ,,Er schreven zich niet minder dan veertien bedrijven in zodat we kozen om een onafhankelijke verkiezing te organiseren, los van Kortrijk of Roeselare. Ieder bedrijf kan deelnemen maar moet een dossier indienen met daarin de vernieuwende en toekomstgerichte aanpak. Daarnaast moet het bedrijf financieel gezond zijn. De jury had het niet onder de markt om uit veertien kandidaten te kiezen zeker niet omdat ook bedrijven zoals Intertegel, Sky Service en Ventec deelnamen.''

Eugène De Laere stichtte zijn bedrijf in 1930. Toen reeds werd er machinaal gewerkt. Vandaag zetten Frans (de tweede generatie) en Chris De Laere (derde generatie) de zaak verder.

De Laere is een familiebedrijf. ,,We zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van houten meubelen, interieurs en schrijnwerk. We maken alles op maat. Ongeveer 75 procent van onze omzet wordt gerealiseerd in projecten zoals vaste bemeubeling voor rust- en ziekenhuizen. De resterende omzet bestaat uit het betere interieur voor de particulier. Wij gebruiken alleen materialen van eerste kwaliteit'', leggen de zaakvoerders uit.


Prestigieus
Er staan heel wat prestigieuze projecten op naam van De Laere. ,,Zo plaatsen we momenteel akoestische wanden, balustrades, balkons en plafonds in het nieuwe concertgebouw in Brugge. Ook de gedeeltelijke vernieuwing van de zitjes in de zittingzaal van de Federale Kamer van Volksvertegenwoordigers werd door ons uitgevoerd.''

,,Wij wensen langzaam maar zeker te blijven evolueren. Dit deden we onder meer door het verwezenlijken van een nieuwbouw in 1995 op de industriezone Gullegem-Moorsele. We verloren ook het milieu niet uit het oog en recupereren onze houtafval door deze te gebruiken als warmtebron voor de verwarmingsinstallatie van de gebouwen. We plaatsten een filtersysteem voor opvang van rookgassen'', legt De Laere uit.

Het Gullegems familiebedrijf verhoogde regelmatig zijn erkenningen zodat ze kunnen meedingen naar openbare werken en werd door het ministerie erkend als plaatser van brandwerende deuren. Inmiddels groeide het bedrijf uit tot een team van een dertig werknemers op een terrein van een kleine hectare.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees