Gewezen topvoetballer weer in cel


Ratko Svilar, de gewezen doelman en trainer van Antwerp, zit opnieuw achter de tralies. Svilar werd eind vorige week aangehouden in een zaak van sigarettensmokkel. In 1991 werd Svilar veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf wegens heling van bontjassen.

Onderzoeksrechter Lambrecht heeft eind vorige week verschillende nieuwe aanhoudingen verricht in zijn onderzoek naar een grootscheepse sigarettensmokkel. Eén van hen is Ratko Svilar, in een vorig leven doelman en trainer van Antwerp.

De precieze rol van Svilar blijft voorlopig onduidelijk. Net als de andere verdachten die al in de cel zitten, wordt hij onder andere verdacht van bendevorming en witwassen. De bende zou voor honderden miljoenen aan accijnzen ontdoken hebben.

Het onderzoek naar de sigarettensmokkel begon op 23 november met een golf van 35 arrestaties. De federale recherche Brugge vond toen 600.000 gesmokkelde sigaretten en voor ongeveer 135.000 Britse ponden. Eén van de verdachten die toen in de cel vloog, was Marc Gunst. Deze VLD-voorzitter van Koksijde heeft een douanekantoor op de Kaai van Nieuwpoort. Hij is ook lid van de politieraad van de Westkust.

Het is niet de eerste keer dat Ratko Svilar met het Belgische gerecht in aanraking komt. In 1991 werd hij veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel in een zaak van gestolen bontjassen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S