Burgemeester Gilbert Seynaeve uitgezwaaid

WEVELGEM -
1.700 Wevelgemnaren kwamen naar De Schelp voor de huldiging van burgemeester Gilbert Seynaeve, die de vlasgemeente de jongste 33 jaar leidde. Veel vrienden en oude bekenden, anekdotes en fotomateriaal uit de oude doos, muziek van Sabien Tiels en The Cover Story en stemmenimitator Dirk Denoyelle werden vakkundig begeleid door Johan Verstreken.

De Schelp werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een echte sfeervolle evenementenhal waar ze oorspronkelijk ook voor bedoeld was. De technische diensten en de ingehuurde firma's zoals La Strada hadden kosten noch moeite gespaard om de sporthal tot een ,,poepsjieke cultuurtempel'' (zoals Verstreken het noemde) om te toveren.

Veel bekend politiek volk ook op de voorste stoelenrijen zoals gouverneur Breyne, Wilfried Martens, Yves Leterme en veel burgemeesters uit de regio. Een gedroomde cast voor karikaturist Nesten en stemmenimitator Dirk Denoyelle die dan ook alle registers opentrok. Freddy Bonte en Wilfried Vanneste lazen hun ACW-gekleurde nieuwjaarsbrief voor en CD&V-voorzitter schalde de loftrompet.

Luc en Eric Seynaeve (broers van Gilbert) diepten internaatsbrieven uit de collegeperiode op en linkten die aan de 10 geboden voor de politicus. Baron Dewulf (LVD) onderstreepte zijn werkkracht en flexibiliteit. De warmste momenten waren er met eresecretaris Eric Dujardin, Louis De Pelsmaecker en Roger Cuvelier die recht vanuit het hart spraken. Ook toen de kleinkinderen Ine, Maité en Larissa hun muzikale en danstalenten tentoon spreidden op het podium was het even slikken voor 'pépé' Gilbert. (VLW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees