CD&V vraagt uitstel werken Ring

ANTWERPEN -
De CD&V roept bij monde van voorzitter Yves Leterme op om de grote werken aan de Antwerpse Ring uit te stellen. De start van de werken in juni 2004 is ,,partijpolitiek gezien een handige timing, zo vlak na de verkiezingen, maar het is voor Antwerpen een verkeersramp'', stelde Leterme op een CD&V-trefdag in de Lessius Hogeschool.

De CD&V roept op om met de werken aan de Ring te wachten tot na de realisatie van de Oosterweelverbinding, die de Ring sluit. Daarmee gaat de partij rechtstreeks in tegen de wil van de VLD. In antwoord op een ongeruste open brief van de Kamer van Koophandel over gevreesde vertragingen, benadrukte die dat de timing zeer strikt gerespecteerd moet worden.

De Christen-democraten pleiten niet alleen voor uitstel, maar ook voor een tolvrije Liefkenshoektunnel zolang de werken aan de Ring duren.

De nieuwe spoortunnel onder de Schelde is voor de CD&V dan wel ,,absoluut prioritair'' en dat in het licht van de bouw van het Deurganckdok. ,,Maar wij zijn het grondig oneens met het uitstel van de tweede spoortoegang tot de haven. En wat de financiering betreft: na de overname van de schulden van de NMBS is Wallonië de Vlamingen een bedrag van minstens één miljard euro schuldig. Minister Johan Vande Lanotte van Begroting en Overheidsbedrijven moet weten dat wij het niet zullen nemen dat die factuur onder de mat wordt geveegd.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees