Victor Gerniers van Anzegem rijdt auto aan

Burgemeester weigert bloedtest na ongeval

ANZEGEM -
Burgemeester Victor Gerniers (Partij van de Burgemeester) van Anzegem hangt een mogelijke vervolging voor onopzettelijke slagen, intoxicatie en weigeren van een bloedtest boven het hoofd. Hij veroorzaakte op 24 mei een ongeval in Anzegem. Omdat hij niet wou blazen, werd hij door de politie meegenomen.

Als de agenten van de politiezone Mira er bovendien zwaar aan tillen, dan ontsnapt hij niet aan de betichting van smaad aan de politie. Of de burgemeester dronken was op het moment van de feiten, kan het Kortrijkse parket nog niet meedelen. Er werd in elk geval proces-verbaal van de feiten opgemaakt.

Burgemeester Victor Gerniers is lid van de politieraad van de zone Mira in Zuid-West-Vlaanderen. Op 24 mei veroorzaakte hij in de Statiestraat in Anzegem een ongeval. Hij reed een auto aan met twee kinderen in, van wie één in een kinderstoel. Ze zaten aan de rechterkant van de auto. De burgemeester reed zijn voertuig achteruit om de kinderen te kunnen bevrijden.


Met auto in sloot
Agenten van de zone Mira kwamen ter plaatse. De burgemeester werd gevraagd een alcoholtest af te leggen, maar dat wou hij niet. Er kwamen twee combi's aan te pas om de burgemeester af te voeren. Ook een bloedafname weigerde hij.

,,Burgemeester Gerniers zal zoals iedere andere burger behandeld worden. We weten dat er een precedent is'', drukt woordvoerder Tom Janssen van het parket van Kortrijk zich heel voorzichtig uit. Hij bevestigt wel de feiten.

Over dat precedent is er weinig discussie mogelijk. Victor Gerniers reed deze winter met zijn Mercedes in een diepe sloot. Hij eiste van de agenten dat er een politie-officier ter plaatse zou komen en uiteindelijk werd hij met de combi naar huis gebracht.

Corrigeer

NIEUWS