De Mandel opent 20 woningen

Sociale huurwoningen voor kleine gezinnen

Sociale huurwoningen voor kleine gezinnen

De kleine woningen staan tussen de Spoorweglaan en de Prins Albertstraat.sbr Foto: © SBR

ROESELARE - Langs de Spoorweglaan realiseerde sociale bouwmaatschappij De Mandel twintig nieuwe huurwoningen voor kleine gezinnen en éénoudergezinnen. Gezinnen die vaak uit de boot vallen.

Sociale bouwmaatschappij De Mandel heeft veel woningen en appartementen te huur voor gezinnen en senioren. Maar er is een nijpend tekort aan kleine woningen met twee slaapkamers voor kleine gezinnen en eenoudergezinnen.'Die gezinnen vallen al te vaak uit de boot', zegt Griet Coppé, voorzitter van De Mandel bij de opening van de nieuwe sociale huurwoningen aan de Spoorweglaan.

Sociale appartementen zijn te klein voor die gezinnen en de sociale woningen zijn dan weer te groot. De wet zegt dat woningen moeten worden toegewezen volgens de rationele bezetting van de woning. 'Kort samengevat betekent dit dat het aantal slaapkamers overeen moet komen met het aantal gezinsleden', zegt Coppé. '

Groene zone

De twintig woningen hebben elk een aparte garage in de achtertuin. Omwille van verkeersveilighied is het niet toegelaten om de woningen rechtstreeks via de Spoorweglaan te ontsluiten voor auto's. Daarom is achteraan een garageweg voorzien, waar ook de bestaande woningen aan de Prins Albertstraat een uitweg krijgen.

Tussen twee wooneenheden is er een parkeerzone voorzien. 'Ten noorden van het terrein blijft nog een groene zone over. Die wordt nog aangelegd als openbaar domein, zodat de kinderen er kunnen spelen', zegt Coppé.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio