Gault Millau-kok en De Brouwerij werken samen

Topkok serveert gehaktbal

Topkok serveert gehaktbal

Foto: ppn

LANAKEN - Toprestaurant Danny Vanderhoven en brasserie De Brouwerij werken deze maand samen. Een gehaktbal bracht hen bij elkaar.

Bij restaurant Danny Vanderhoven in Rekem ga je eten uit liefde voor de ingrediënten. Maar kok Danny wil ook verrassen en durft een hoofdgerecht serveren waarbij een gehaktbal centraal staat.

Voor een chef die voor zijn keukenprestaties in het najaar van 2011 bekroond werd met een plaats in de Gault Millau doet dat enigszins de wenkbrauwen fronsen. Maar een man die met veertien op twintig als een van de drie hoogste nieuwkomers geldt doet dat niet zomaar.

'Mijn inspiratie haalde ik bij de brasserie De Brouwerij in Lanaken', zegt hij. 'Op hun menukaart staan, naast 230 biersoorten, ook tal van gerechten en eentje daarvan was gehaktbal met een saus op basis van het bier McChouffe. Dat was zo lekker dat ik naar de kok trok. Vrijwel meteen groeide de idee om samen iets te doen.'

Het resultaat daarvan valt te ervaren in de week van 16 tot 23 maart. Zo nam chef-kok Danny het gerecht van De Brouwerij-kok Maarten Caubergh onder handen. 'Ik vroeg aan hem welke ingrediënten hij gebruikte en nam dit als basis om mijn eigen variant te maken.'

In de bewuste week van de samenwerking kan iedereen terecht in De Brouwerij om de culinaire gehaktbal te proeven. Danny Vanderhoven zal op 21 maart ook een speciaal menu maken en gaat dan aan de slag in de keuken van de 'bierhemel' om de lekkernij te maken.

'We zijn zeer tevreden met dit initiatief', zegt Mark Curvers, ex-schepen en eigenaar van De Brouwerij. 'Het is een straf verhaal dat een op het eerste zicht simpele gehaktbal ons samenbrengt. Wanneer wij de culinaire gehaktbal serveren zullen de klanten van Danny overigens geen aangepaste wijnen, maar aangepaste bieren bij hun eten krijgen.'

'Mensen zijn vaak onwetend wat betreft bieren en daardoor is het gerstenat niet zelden ondergewaardeerd binnen de gastronomie. Ik ben het daar niet mee eens en dat zullen we deze maand bewijzen', besluit Vanderhoven.

Reserveren voor de viergangenmenu (35 euro) in De Brouwerij Lanaken is noodzakelijk: 089-25.85.87

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio