Legear kan bij Dinamo Moskou 1,1 miljoen euro verdienen

Legear kan bij Dinamo Moskou 1,1 miljoen euro verdienen

photo news
Foto: © Crochet - Bolcina

VOETBAL Niet Zenit Sint-Petersburg, maar Dinamo Moskou ligt in pole positie om Jonathan Legear binnen te halen. De som die de Russen willen betalen, ligt in de orde van de grootte die Zenit de voorbije zomer aan AA Gent voor Nicolas Lombaerts betaalde. Dat was meer dan vier miljoen euro. Anderlecht wil zes miljoen voor zijn speler. Ook het contract dat daar op de 20-jarige flankaanvaller ligt te wachten, is om van te duizelen: 1,1 miljoen euro netto per jaar.

Behalve het transferbedrag kan ook Legear zelf het struikelblok vormen. De vraag is of hij zo ver van huis wil gaan voetballen. Bovendien zou zijn vriendin Lorraine, die nog schoolplichtig is, pas na het schooljaar naar Moskou kunnen afzakken. De competitie in Rusland is al een maand afgelopen. Dinamo Moskou eindigde het voorbije seizoen op een zesde plaats.

Als alternatief voor Legear heeft Anderlecht Sulejman Smajic, de 23-jarige Bosnische flankspeler van Zrinjski Mostar, op het oog. (lvdw)

Lees blz. 5: 'Winnen in Brugge of

we mogen titel vergeten'

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.