Fieneke maakt de eeuw rond

Fieneke maakt de eeuw rond

Fieneke vierde haar 100ste verjaardag in rusthuis De Vaeren in Reet, met champagne en een grote taart, samen met haar dochters Rosette en Lisette, familie en vrienden. Ze kreeg ook rozen en felicitaties van burgemeester Eddy Huyghe en de schepenen Francy Foto: Kristof Lauwers

Rumst - Josefina (Fieneke) Vermeiren vierde gisteren haar honderdste verjaardag in het rusthuis De Vaeren in Reet, waar ze pas sinds vorige maand verblijft.

Ze werd op 9 maart 1911 geboren in Boom als negende in een gezin met dertien kinderen. Tijdens de zomer werkte ze op de steenbakkerij en in de winter in de pantoffelfabriek Van Dooren in Boom.

Ze trouwde met Jozef Dombret en kreeg drie kinderen: François, Rosette en Lisette, die geboren werd op haar 41ste verjaardag. Toen ze trouwde werd Fieneke huismoeder. Maar ze is al 22 jaar weduwe. 'Tot vorige maand woonde moeder nog op een appartementje in Boom, waar ze nog 32 trappen moest doen. Maar na een val, een bekkenbreuk en een opname in het ziekenhuis, verhuisde ze naar De Vaeren. En ze is hier heel graag', vertelt dochter Lisette, die gisteren zelf haar 59ste verjaardag vierde.

Fieneke werd gevierd met taart en champagne. Omdat ze heel graag naar accordeonmuziek luistert, werd er voor de jarige ook accordeon gespeeld en gezongen. Fieneke kreeg ook honderd rozen en felicitaties van burgemeester Eddy Huyghe (CD&V) en de schepenen Francy Van der Wildt en Christine Jacobs (SP.A).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio