SP.A kiest bewust voor verjonging in Ieper

SP.A kiest bewust voor verjonging in Ieper

In Ieper kregen ze de nationale boedbeelden Bruno Tobback en John Crombez over de vloer. pli Foto: © pli

IEPER - Tijdens het vooruitgeschoven 1 mei-feest van SP.A Ieper werd gisteren in aanwezigheid van nationale kopstukken Bruno Tobback en John Crombez de SP.A-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt.

Lijsttrekker en lijstduwer worden respectievelijk de huidige raadsleden Ives Goudeseune (54) en Philip Bolle (53). Op plaats twee staat Evelyn Bouchaert (30), de dochter van huidig gemeenteraadslid Viviane Deconinck (55), die zelf op de zesde plaats komt. Gedeputeerde Gunter Pertry (54) staat op de voorlaatste plaats. Kjell Declercq (36) krijgt plaats drie, Valentijn Despeghel (32) plaats vier en Ludovic Ide (27) plaats vijf. 'We zien dit als een overgangslijst', zegt Gunter Pertry. 'We kiezen er bewust voor om jonge mensen kansen te bieden, zoals Ives en ik 30 jaar geleden ook kansen gekregen hebben. We zouden graag nieuwe jongeren zien zetelen in de gemeenteraad en de OCMW-raad.'

Doordat het aantal te verdelen zetels in Ieper stijgt van 31 naar 33, hoopt SP.A op zetelwinst. 'Nu hebben we vijf zetels in de gemeenteraad. We hopen op zeker een zesde en misschien wel een zevende. Bij de vorige verkiezingen hadden we slechts een paar honderd stemmen te kort voor een extra zetel', merkt Goudeseune op.

Opvallend is ook dat de eerste twee plaatsen op de lijst ingenomen worden door mensen uit deelgemeenten: Ives Goudeseune woont in Zillebeke en Evelyn Bouchaert in Dikkebus. Gunter Pertry wordt ook lijsttrekker voor de provincieraad.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio