Koppel krijgt cadeau bij 3.000 FB-vrienden

Koppel krijgt cadeau bij 3.000 FB-vrienden

Foto: credit

PITTEM - Pieter Van Coillie (29) en Annelies Degheldere (30) treden op zaterdag 12 mei in het huwelijksbootje. Ze worden straks dus overstelpt met cadeaus, maar ze krijgen ze niet allemaal zomaar in de schoot geworpen.

Twaalf vrienden van het koppel schenken hun cadeau pas als een speciale pagina op de website Facebook voldoende vrienden heeft verzameld. 'Het begon allemaal toen die 12 vrienden vreemde borden in Pittem en Zwevezele plaatsten', vertelt toekomstig bruidegom Pieter. 'Op die borden stonden niet meer dan wat vraagtekens en de eerste letters van de namen van onze vrienden.'

Niet veel later kregen ze per brief de opzet en hun echte opdracht doorgestuurd. De vrienden verstopten hun geschenk voor het huwelijk. Dat geschenk moet het koppel door middel van tips zelf gaan zoeken. Om aan die tips te raken, richtten de vrienden de Facebookpagina 'Pittems Zotje' op.

'Per 200 vrienden die daar worden aangemaakt, krijg ik een tip. Er zijn 15 tips in totaal, dus zou ik aan 3.000 vrienden moeten raken. Maar door opdrachtjes uit te voeren op mijn vrijgezellenavond en door in de media te komen, krijg ik extra punten.'

Pieter en Annelies kunnen de Facebookpagina niet zelf beheren, waardoor ze zelf geen vrienden kunnen toevoegen. En dus gaan ze op campagne. 'Dat is wel eens leuk, het is echt een bijzonder prettige verrassing.' Gisteren stond het aantal vrienden van het 'Pittems Zotje' op een goeie 450 vrienden.

Wilt u ook Facebook-vriend worden met het koppel? Dat kan op deze link. Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio