Vijfde generatie Puydtjes zoekt het in Polen

Vijfde generatie Puydtjes zoekt het in Polen

Foto: © pli

IEPER - Slager Pascal Depuydt van de gekende slagerij 'Puydtjes' op de Neermarkt in Ieper verlaat de Kattenstad en gaat zich volledig concentreren op zijn bedrijven in Polen.

Pascal Depuydt is al de vijfde generatie van Puydtjes in Ieper. De slagerij werd in 1863 opgestart. Jaren geleden begon Pascal met het kweken van dieren in Polen, omdat hij het hier almaar moeilijker kreeg om kwaliteitsvol en gezond vlees te vinden. 'Ons gamma vleeswaren is volledig glutenvrij en vrij van andere allergenen. We streven de strengste normen en eisen na voor onze producten. Maar hier in ons land doet het voedselagentschap moeilijk over bijvoorbeeld de faiencetegels in onze winkel. Ik ben het beu de schietschijf te zijn van het voedselagentschap. Vlaanderen is niet innovatief genoeg en werkt eerder verstikkend dan stimulerend voor ondernemers', stelt Pascal.

In Ieper heeft hij heel wat klanten van buiten de stad, zelfs uit het Brusselse en Antwerpen. 'Maar die klagen meer en meer dat er in Ieper geen parkeerplaats meer is. Ieper richt zich volledig op het toerisme. Dat gaan wij ook doen. De winkel in Ieper zal dus niet sluiten. Mijn vrouw Melitta en onze kinderen blijven hier wonen. Ik zal pendelen tussen Ieper en Polen.Ik heb daar nu al meerdere varkenskwekerijen en een eigen slachthuis met een productie-unit. We starten in Polen vijf winkels op', vertelt de Ieperse slager.

De winkel in Ieper blijft bestaan, maar wordt anders georiënteerd. 'We zullen niets meer verkopen dat gekoeld moet worden, zoals gehakt en préparé. We zullen overschakelen naar producten die door toeristen mee op het vliegtuig mogen worden genomen', verduidelijkt Pascal.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio