Krist Porte voor en na

Voor het incident: jeugdproduct van AA Gent waar hij in 1988 onder huidig bondscoach René Vandereycken als grote belofte doorbrak. In 1993 verhuisde Porte naar Antwerp, in 1996 naar Aalst.

Gevolgen incident: door de vuistslag loopt Porte een breuk van de neus en de oogkas op. Hij wordt aan de neus geopereerd en zal uiteindelijk acht maanden niet spelen. Het zicht in zijn rechteroog is met vier procent verminderd.

Nadien: in het seizoen van de vuistslag speelt hij geen enkele wedstrijd meer. In het seizoen daarna stond hij bij Eendracht Aalst nog 32 keer op het veld. In 1998 werd hij naar Westerlo getransfereerd en in 2000 naar VVV in de Nederlandse tweede klasse. In 2003 zette hij een punt achter zijn carrière omwille van een knieblessure.
‘Ik ben dus niet gestopt omwille van mijn oog maar omwille van mijn knie’, preciseert Porte. ‘Na die vuistslag heb ik nooit meer mijn niveau gehaald. Ik was toen 28 jaar, op het hoogtepunt van mijn carrière. Die acht maanden onderbreking zijn me fataal geweest.’

Nu: 40 jaar. Zelfstandig vertegenwoordiger van sportkledij, vooral Jartazi.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.