Student verslonden door reuzenhaai

Student verslonden door reuzenhaai

Foto: rr

De 23-jarige Piet van Niekerk heeft de schrik van z'n leven beleefd. Toen hij samen met z'n vriend Henri Murray en twee kennissen aan het duiken was aan de kust van het Zuid-Afrikaanse Cape Town werd het viertal aangevallen door een witte reuzenhaai. Van Niekerk zag hoe z'n vriend Henri bijna in één keer werd verslonden door het gigantische beest. Achteraf kon hij de aanvalslustige vis nog afschrikken door op het best te schieten met een harpoen. Van Niekerk is in shock.
Een zeiler die in de buurt van ongeluk was, zag alles gebeuren. ,,Het ging allemaal heel snel. De twee waren niet eens ver van het strand toen er plots vanuit het water een enorme witte haai tevoorschijn kwam. De jongen werd gewoon van been tot arm verslonden. '' Volgens getuigen was de haai meer dan zes meter lang.

Meteen na het dramatische ongeval werd een zoekactie met boot en helikopter op touw gezet om het lichaam van Murray, die aan de universiteit van Stellenbosch studeerde, te vinden. Alleen een zwaar beschadigde gewichtenriem, een masker, harpoen, zwemvlies en een boei met daaraan onthoofde vissen werden teruggevonden.

Het ongeluk doet in Zuid-Afrika stemmen opgaan om de witte reuzenhaaien, sinds 1990 een bedreigde diersoort in Zuid-Afrika, af te maken.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees