Moordenaar mocht met kettingzaag VS binnen

Moordenaar mocht met kettingzaag VS binnen

Foto: rr

In de VS en Cananda is commotie ontstaan omtrent een incident aan de grens tussen beide landen. Een onderzoeksteam probeert namelijk te achterhalen hoe het kon gebeuren dat een man met een zelfgemaakt zwaard, mes, vechtbeugel en een kettingzaag die helemaal was bespat met bloed door de Amerikaanse en Canadese grenswachters niet werd tegengehouden terwijl z'n wapen wel in beslag werden genomen.
Een dag nadat de man de grens was overgestoken nabij Maine, werd zijn buurman onthoofd teruggevonden. Nog een dag later werd de man, George Despres, gearresteerd in Massachusetts terwijl hij naast de snelweg aan het dolen was. Despres droeg nog altijd hetzelfde, met bloed bespat t-shirt.

Volgens de grenswachters werden alle mogelijkheden bekeken om de man aan de grens tegen te houden. ,,Maar hij is geboren in Canada én hij heeft tegelijkertijd de Amerikaanse nationaliteit. Bovendien werd hij op dat moment niet gezocht voor eender welke criminele daad'', klinkt het. Volgens de autoriteiten klopt het dat je iemand niet de toegang tot het land kan weigeren ,,omdat hij er raar uitziet''.

George Despres zit op dit moment in een Amerikaanse cel te wachten op zijn overplaatsing naar Canada waar hij berecht zal worden voor de moord op zijn buurman.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees