Zomer? In Duitsland en Oostenrijk sneeuwt het nog

Zomer? In Duitsland en Oostenrijk sneeuwt het nog

Foto: ap

Een leeg zwembad in de Oostenrijkse Alpen, logisch want het is er nog bitter koud. Centraal-Europa wordt de jongste dagen getroffen door een koudefront. Op verschillende plaatsen in Oostenrijk en Duitsland is er vandaag nog verse sneeuw gevallen.

De Oostenrijkse Alpen werden bedekt onder twintig centimeter verse sneeuw. Volgens een automobilistenvereniging is de sneeuwgrens in de Oostenrijkse bergen opnieuw gezakt tot 1.200 meter hoogte. Vanmorgen trokken daarom sneeuwploegen en sneeuwruimers uit.

Het Duitse Oberwiesenthal (Saksen, 914 meter hoog) werd vanmorgen enkele uren lang bedacht met een winters intermezzo, en ook in Hamburg en Sleeswijk-Holstein werden de pull-overs weer uit de kast gehaald. In het zuidelijke Beieren viel in de bergen tot op 1.000 meter sneeuw, met minima van min elf graden op de bergtoppen.

In Belgrado bleef het kwik steken op slechts 9 graden en de komende dagen zou de maximumtemperatuur er slechts 13 graden bedragen, zowat tien graden onder het langjarig gemiddelde, aldus meteorologen.

Ook uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar was de sneeuwval in het Biokovo-gebergte aan de Adriatische kust nabij de Kroatische stad Makarska. Volgens het Bosnisch meteorologisch instituut werd Bosnië voor het laatst in 1961 verrast door sneeuw in juni.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees