Loodzware verplaatsingen voor top-drie

Speeldag zeventien wordt er eentje om duimen en vingers van af te likken. Net nu het voorin drummen wordt, met de top-drie op een kluitje van nauwelijks één punt bij elkaar, mogen de topploegen hun borst nat maken. Stuk voor stuk staan ze voor een aartsmoeilijke verplaatsing.

Anderlecht reist vandaag naar de Gaverbeek, waar Club-killer Zulte Waregem een warm onthaal belooft. Twee zeges tegen de landskampioen en een pas in de slotfase verloren thuismatch tegen Standard sterken de jongens van succescoach Francky Dury in hun overtuiging dat er iets te rapen valt.

Het duel AA Gent-Standard staat in het teken van de revanche. De Buffalo’s zijn na de nul op twaalf dringend aan puntenwinst toe, de Rouches komen na het beladen duel tegen Roeselare met een verongelijkt gevoel naar het Ottenstadion.

Een paar uur later weten Racing Genk en Club perfect waar ze aan toe zijn. Genk kan mits een zege over Club wippen, maar dat is zonder Ceulemans gerekend. Die wil dringend wat doen aan de kwalijke uitreputatie van zijn blauw-zwarte troepen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.