Koningin Elizabeth II erg blij

Charles huwt Camilla

Charles huwt Camilla
De Britse kroonprins Charles en Camilla Parker Bowles gaan op vrijdag 8 april trouwen. Dat heeft het kantoor van Charles, Clarence House, bekendgemaakt. Het huwelijk wordt in betrekkelijke beslotenheid voltrokken op Windsor Castle en niet in de kerk.

Charles is hertog van Cornwall. Camilla krijgt na haar huwelijk de titel `hare koninklijke hoogheid, de hertogin van Cornwall’. Als Charles koning wordt, dan wordt Camilla geen koningin, maar prinses-gemalin, aldus Clarence House.

Charles en Camilla kennen elkaar sinds 1970 en hadden al een relatie voor Charles in 1981 met Diana Spencer trouwde. Diana gaf Camilla de schuld van het mislukken van haar huwelijk. ,,We waren in dit huwelijk met zijn drieën en dat was een beetje veel", zei Diana in 1995 in een televisie-interview.

Charles heeft altijd gezegd dat hij pas weer een liefdesrelatie met Camilla aanging toen duidelijk was dat het met hem en Diana niet meer goed zou komen. Diana verongelukte in 1997 in Parijs, een jaar na officieel van Charles te zijn gescheiden. Camilla is eerder getrouwd geweest met Andrew Parker Bowles.

Omdat zowel Charles als Camilla eerder getrouwd is geweest ligt hun huwelijk binnen de anglicaanse kerk gevoelig, maar kort geleden riep de voormalige aartsbisschop van Canterbury, George Carey, het stel op te trouwen.

Charles en Camilla hebben jarenlang geheimzinnig gedaan over hun relatie, maar sinds een paar jaar verschijnen ze geregeld samen in het openbaar. In 1999 ontmoette Camilla voor het eerst de twee zoons van Charles en Diana, de prinsen William en Harry.

Koningin Elizabeth II liet weten dat ze erg blij is met het huwelijk, waarvoor ze toestemming heeft gegeven.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees