Grote schrijnwerkerij gaat in vlammen op in Wielsbeke

Rond 4.30 uur woedde er een felle, uitslaande brand bij schrijnwerkerij De Blanck en Co aan de Heirweg in St. Baafs Vyve (Wielsbeke). De schrijnwerkerij werd volledig vernield.
Om iets voor 4.OO uur merkte een buurvrouw, die naar het toilet ging, een klein brandje op in de schrijnwerkerij. Op dat moment stond enkel het voorste gedeelte van het gebouw in brand. In dat gedeelte bevinden zich de bureaus en het machinepark.

De vrouw verwittigde onmiddellijk de brandweer. Toen die ter plaatse kwam, was het vuur al overgeslagen naar het achterste gedeelte van het bedrijf, waar het hout ligt opgeslagen. De vlammen sloegen reeds door het dak.

Door de brand werd de volledige oppervlakte van het bedrijf, zo'n 500 vierkante meter, vernield. Het machinepark en de houtvorraad brandden volledig op. Het dak en de muren stortten in, waardoor enkel nog het ijzeren geraamte overeind staat. De brandweer moet nog geruime tijd nablussen. De woning van een van de zaakvoerders, die naast de schrijnwerkerij ligt, bleef gespaard.

De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Bij het bedrijf werken, naast de twee zaakvoerders, zeven werknemers.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees