Bart en Koen doen hun haar af

Meer dan 38.000.000 euro voor Tsunami 12-12

Meer dan 38.000.000 euro voor Tsunami 12-12

Foto: belga

De Belgen toonden zich gisteravond in de benefietuitzending Tsoenami 12-12 van hun meest vrijgevige kant ooit. Om elf uur stond de teller al op 38.056.187 euro, ruim acht miljoen meer dan het bedrag dat in 1999 voor de actie 'Help Kosovo' werd opgehaald.
Op het ogenblik dat de kaap van de 38 miljoen werd overschreden, zorgden presentatoren Bart Peeters en Koen Wauters voor een stunt: ze kwamen plots het podium op met een kortgeschoren kopje en daagden premier Verhofstadt uit hetzelfde te doen wanneer de 40 miljoen zou worden bereikt. Die veinsde plots een gehoorprobleem. Overigens bleek de Lotto met een gift van maar liefst twee miljoen euro een van de meest gulle schenkers.

Tsoenami 12-12, de uitzending waarvoor VRT en VTM de handen in elkaar sloegen en hun grootste kanonnen (met Koen Wauters en Bart Peeters als presentatoren) in de strijd wierpen, was dan ook een schot in de roos. De emotionele reportages, de gevoelige getuigenissen en de beklijvende oproepen grepen de kijker recht naar de keel. De telefoons in het callcenter rinkelden dan ook onophoudelijk. Eerste minister Guy Verhofstadt en minister van Ontwikkelingssamenwerking Geert Bourgeois voelden zich niet te beroerd om de gulle telefonische giften te noteren.

De programmamakers hadden beloofd dat de show niet te zwaar op de hand zou zijn en het programma zat dan ook vol afwisseling, met onder meer de benefietbus van Ben Crabbé en Goedele Liekens, gezamenlijke optredens van Spring en Idool-kandidaten en de beloofde kruisbestuiving tussen de Pfaffs en het Geslacht De Pauw.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees