Extra rookpauze gelijk aan drie vakantiedagen

Slecht nieuws voor rokende werknemers van zonneweringsfabrikant Hunter Douglas. Die vindt namelijk dat rokende werknemers drie vakantiedagen moeten inleveren als zij buiten de reguliere pauzes een sigaret willen opsteken.
Het bedrijf zal hierover naar eigen zeggen binnnenkort een akkoord te bereiken met de ondernemingsraad. ,,Wij zijn een volcontinubedrijf. Dat betekent dat wanneer iemand een extra pauze neemt om te roken een collega zijn werk moet overnemen'', aldus de general manager van de drie productieplants in Nederland.

Volgens de manager wil het bedrijf tegemoet komen aan werknemers die het roken niet kunnen beperken tot de reguliere pauzes, maar verwacht Hunter Douglas tegelijkertijd dat tegenover de extra rooktijd een compensatie mag staan.

Rokersorgansiaties spreken van een regelrechte schande. Zij pleiten voor een rookbeleid waarbij rokers niet naar buiten worden gejaagd. Zo ijveren ze voor rookvrije ruimtes. Bovendien is het nog maar de vraag of het bedrijf zomaar kan schrappen in het aantal vakantiedagen dat is vastgelegd bij CAO-afspraken.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S