Webmaster seniorennet op kop in Grootste Belg-poll

Geloof het of niet maar de publiekslijst van de Grootste Belg wordt momenteel aangevoerd door de negentienjarige informaticastudent Pascal Vyncke. Hij is populairder dan Hendrik Conscience, en steekt ver boven de wielergod van Vlaanderen, Tom Boonen, uit.

Alles begon met een oproep op seniorennet.be, een website die dagelijks 30.000 bezoekers telt. Een van de deelnemers suggereerde de eigen webmaster als grootste landgenoot. In mum van tijd nomineerden tal van bezoekers hun 'internetpaus'. Of om het met de woorden van een fan te zeggen: ,,Guido Gezelle leerde zijn volk lezen, Pascal Vyncke leerde zijn volk surfen." De senioren zijn ontgoocheld dat Vyncke niet in de officiële lijst van genomineerden werd opgenomen.

De Grootste Belg is een initiatief van De Standaard, Canvas en Radio 1. Een lijst van honderd ,,Belgen die in aanmerking komen voor de zeer begeerde titel'' werd opgesteld door een commissie van wijzen. Daarnaast kan iedereen zelf een bijkomende kandidaat nomineren, daarvan zullen er 11 opgenomen worden in de officiële lijst. Uit die 111 kandidaten worden tegen de zomer de tien grootste Belgen geselecteerd. Canvas presenteert hen dan in tien tv-documentaires. Eind november weten we ten slotte welke Belg op het podium van de grootste Europeanen mag plaatsnemen, naast de Brit Churchill, de Nederlander Fortuyn en de Duitser Adenauer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees