Criterion/EA Games, voor Xbox en PS2 (getest op PS2)

Burnout 3 Takedown

Burnout 3 Takedown
Agressieve rijstijl verplicht. Het is de vuistregel om Burnout 3 tot een goed einde te brengen. In dit spel moet je rechts inhalen, bumperkleven en je concurrenten van de weg rijden; het levert allemaal bonuspunten op. In totaal kun je kiezen uit 60 evenementen, eerst in de Verenigde Staten, maar bij succes mag je ook racen in Europa en Azië.

De besturing is relatief eenvoudig. Al bij onze eerste race haalden we de eerste plek en reden we drie van onze concurrenten de vernieling in (een takedown heet zoiets). Mijn hart ging woest tekeer en de loeiharde rockmuziek van onder meer Ash, Jimmy Eat World en Franz Ferdinand stuwde de adrenaline nog meer de hoogte in. Dat had ook te maken met de pure snelheidsbeleving. Als je 250 per uur rijdt (met snelheidsboost), heb je echt het gevoel dat het elk moment kan misgaan.

Een bijzonder leuk aspect is de crash-optie: je rijdt in een razende vaart een druk kruispunt op met de bedoeling zoveel wagens als mogelijk in puin te rijden. Zelfs tijdens het crashen kun je je wagen nog een richting uitsturen om zo mogelijk nog meer schade aan te richten. Je ziet het resultaat in slow motion en grafisch is dat echt wel genieten.

Burnout 3 is zonder meer een van de pareltjes van het najaar. 9/10

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees