RS Waasland 2 - Maasmechelen 0

Invaller Keita maakt het verschil

RS Waasland had gisteren meer dan een uur nodig om de bezoekers uit Maasmechelen op de knieën te krijgen. In een matige eerste helft viel er nauwelijks iets te beleven. Na de rust was het de ingevallen Keita die de bezoekende defensie deed kraken.

In een erg zwakke eerste helft vielen de eerste emoties uit het publiek pas na 17 minuten te noteren. Poorters trapte toen een vrije trap meters naast het doel. Bij de bezoekers probeerde El Barham op aanvallend vlak iets klaar te maken, maar het bleef bij schuchtere pogingen. De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten: Van De Paars schoot centimeters naast en Eberlé besloot een knappe collectieve aanval voorlangs. Daarmee was een slaapverwekkende eerste helft een feit.

Een voordien nauwelijks gevaarlijk Waasland, raakte na het uur toch op voorsprong. Dufoor schilderde een vrije trap op het hoofd van De Meyst en Jurgen Vandenbossche duwde de bal in doel. Al na enkele seconden later speelde Keita zich in de kijker door na een perfecte dubbelpas met Meeuwsen voor de 2-0 te zorgen. De thuisploeg was meteen gelanceerd en een bedrijvige Keita bleef voor gevaar zorgen. Maasmechelen spartelde nog even tegen maar uiteindelijk kreeg de thuisploeg nog eneke uitstekende kansen. Hegelmeers, Demeyst en Maes raakten niet meer voorbij doelman Wins. (JPM)

 • DOELPUNTEN: 63’ J.Vandenbosche 1-0, 64’ Keita 2-0
 • TOESCHOUWERS: 800
 • SCHEIDSRECHTER: Pots.
 • RS WAASLAND: Hofman, Poorters, Walschaerts, Van Den Bossche J, De Meyst, Hegelmeers, Van Damme, Meeusen (86’ Broeckaert), Dufoor ( 80’ Maes), Van Den Bossche S (54’ Keita), De Witte
 • PATRO: Wins, Roemgens, Vanhoevelen, Caluwe, Eberlé, Vastmans, Pellegriti, Van De Paar, El Barham ( 67’ Brouwers), Pelic ( 79’ Cammaleri), Caramel ,
 • GELE KAARTEN: Vastmans, J.Vandenbossche, Vanhoevelen
 • Corrigeer

  MEER NIEUWS

  Aangeraden