Tweede groep eist aanslagen Egypte op

Een tweede opeising van de aanslagen in Sjarm el-Sjeikh, afkomstig van een onbekende groep die zich ,,de Moedjaheddin van Egypte'' noemt, is op het internet verspreid. In de tekst worden ook de namen van de vijf ,,martelaars'' genoemd die de aanvallen zouden gepleegd hebben.
,,Uw broeders, de Moedjaheddin van Egypte hebben een gezegende operatie gevoerd in Sjarm el-Sjeik'', dat staat te lezen in de mededeling die gedateerd is 23 juli en verspreid op een islamitische internetsite.

,,Geloof niet wat gezegd wordt inzake een opeising door al-Qaeda, dat God beschermt'', aldus de tekst, die stelt dat vijf ,,martelaren'' de tegen ,,de zionisten'' gerichte aanvallen hebben uitgevoerd.

De mededeling, waarvan de geloofwaardigheid niet meteen kan worden nagegaan, voegt er aan toe dat de aanslagen het werk zijn van Faycal Khalil, Hassan Abi Rawa, Mohamad Abdel Majid, Nader Mohamad Abdel Ghani en Mohamad Hammoudi al-Masri, maar vermeldt hun nationaliteit niet.

De aanslagen zijn enkele uren na de explosies al op het internet opgeëist door de ,,groep al-Qaeda van de landen van de Levant en Egypte''. In die opeising stond dat de actie een antwoord was ,,op de krachten van het kwaad die het bloed van moslims laten vloeien in Irak, Afghanistan, Palestina en Tsjetsjenië''.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees