Nationale Loterij deelt gratis tickets en krasbiljetten uit op festivals

De Nationale Loterij zal aan 120.000 festivalgangers tussen 18 en 24 jaar gratis polsbandjes uitdelen die kunnen ingeruild worden tegen een prijs. Het initiatief geldt voorlopig enkel voor drie festivals. De eerste polsbandjes worden uitgedeeld op het Sfinksfestival in Boechout.
,,We vonden dat de Loterij zich eenzijdig op het gevestigde cultuurcircuit van theaters, cultuurhuizen en opera’s richtte'', aldus minister van Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte bij de voorstelling van de polsbandactie. ,,De jongerencultuur was een blinde vlek''.

Daarom krijgen jongeren voortaan via polsbandjes een kans om te winnen tijdens één van volgende drie festivals: het Sfinksfestival (28-31 juli), het Folkfestival Dranouter (5-7 augustus) en het Nandrin Festival (5-7 augustus). Wie met zijn gratis polsbandje naar de stand van Win for life loopt, krijgt in ruil een krasbiljet. Daarmee maakt hij of zij kans op een Win for life-krasbiljet of de terugbetaling in cash van het festivaldagticket.

Op het krasbiljet staat ook een code die je op internet kan intikken. Zo maak je kans op een festivalpas voor het jaar daarop of zelfs, een ,,privé-concert'' bij je thuis of in de jeugdclub. ,,De namen van de groepen die bij de winnaars zullen spelen, zijn nog niet bekend'', zegt Dirk Arts van Zanzibar, dat in opdracht van de Loterij de organisatie van de campagne op zich neemt.

,,Het zijn in ieder geval niet de preselectiegroepen van Humo’s Rock Rally. Geen groepen van het tweede knoopsgat, maar opkomende groepen uit België of zelfs uit de Benelux. We willen in samenspraak met de winnaar bepalen wie waar speelt. Het heeft immers geen zin om Laïs uit te nodigen, als de winnaar niet van folkmuziek houdt''.

Later wil de Loterij het systeem uitbreiden naar meer festivals. De naam van de actie verwijst naar de bandjes die bij inruiling geknipt worden op de stand van Win for life: ,,Geknipt om te winnen'' kost de Loterij 130.000 euro en is de eerste in een reeks van nieuwe sponsorinitiatieven naar jongeren toe. Er worden 5.000 Win for life-biljetten verdeeld en 180 festivaldagtickets terugbetaald. Via internet zijn er drie concerten, 20 festivalpassen voor 2006 en paketten van 50 krasbiljetten te winnen.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees