Gratis inkom voor naakte bezoekers erotische tentoonstelling

Gratis inkom voor naakte bezoekers erotische tentoonstelling

Foto: epa

Het prestigieuze Leopold Museum in Wenen is normaal gesproken voorbehouden aan normaal geklede mensen, maar ter gelegenheid van een overzichtstentoonstelling van vroeg 20ste-eeuwse erotische kunst was de entree vrijdag gratis voor naakte en schaars geklede bezoekers.
,,We vinden een naakt lichaam in ieder opzicht even mooi als een gekleed lichaam'' zegt Elisabeth Leopold, die het museum samen met haar man oprichtte. Een tentoonstelling van erotische kunst is volgens Leopold een goede gelegenheid om niet al te moeilijk te doen over echt naakt.

Het naaktexperiment is de directie van het Leopold Museum goed bevallen. Het zorgde voor veel publiciteit en bood de inwoners van het door een hittegolf geplaagde Wenen een gelegenheid om schaars of ongekleed een museum te bezoeken, waar onder meer naaktwerken van Gustav Klimt, Egon Schiele en Oskar Kokoschka te zien zijn. De schok die hun naaktkunst begin vorige eeuw veroorzaakte ontbreekt nu volledig, maar de naakte bezoekers van het Leopold maken daar iets van goed.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees