Bonheiden moet nachtvluchten slikken

BONHEIDEN - Het tweede spreidingsplan van minister van Mobiliteit Bert Anciaux zorgt ervoor dat ook Bonheiden vanaf februari meer nachtvluchten te verwerken krijgt. De gemeente krijgt wel steun van het actiecomité Zonezes uit Steenokkerzeel. Beide gemeentes liggen onder dezelfde aanvliegroute en hebben dus gemeenschappelijke belangen.
Momenteel is Zonezes uit Steenokkerzeel één van de enige actiecomités dat nog niet in een proces is verwikkeld met het kabinet Anciaux. Misschien is dat de reden waarom het comité er nog in slaagt enige druk uit te oefenen op de minister. De gemeente Bonheiden kan er alleen maar tevreden mee zijn, want Steenokkerzeel en Bonheiden bevinden zich onder dezelfde aanvliegroute. Het comité slaagde erin om het aantal nachtvluchten in zone zes te beperken.

Wanneer het spreidingsplan van minister Anciaux ook de twee dwarse landingsbanen van Zaventem in gebruik neemt voor nachtvluchten, wil dit zeggen dat er ’s nachts op 300 meter hoogte vliegtuigen boven Bonheiden zullen vliegen.

Het actiecomité Zonezes stelde dan ook een alliantie voor met de getroffen gemeentes, waaronder Bonheiden. Concreet zullen vanaf februari op maandag-, woensdag- en vrijdagnacht meer nachtvluchten over de gemeente vliegen en ook elke zaterdag om de veertien dagen. (GDB)
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees